Een ogenblik geduld a.u.b.

Dossiers

 • Een cijfermatig zicht op de verhuisbewegingen in Limburg(se gemeenten)

  Cijferdossier april 2023 // Naast geboorten en overlijdens bepalen ook verhuisbewegingen de loop van een bevolking. In dit cijferdossier nemen we de verhuisbewegingen in Limburg en de Limburgse gemeenten meer in detail onder de loep. We doen dat op basis van gegevens uit het Rijksregister.

  / bevolking / 893839 kB

 • Het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking in beeld

  Cijferdossier november 2021 // Wat is het leeftijdsprofiel van de bevolking in Limburg en de Limburgse gemeenten? Hoe evolueerde dat leeftijdsprofiel tussen 2011 en 2021 ? En hoe zal het volgens de prognosecijfers evolueren richting 2040? We bekijken het in dit cijferdossier aan de hand van vier leeftijdsindicatoren, die we bovendien samenbrengen in een overkoepelende synthesemaat.

  / bevolking / 552 kB

 • Hoe evolueert de Limburgse bevolking tegen 2040?

  Cijferdossier juli 2021 // Statistiek Vlaanderen publiceerde dit voorjaar de nieuwe bevolkingsprognosecijfers voor de periode 2020-2040. Met behulp van deze prognosecijfers bekijken we in dit cijferdossier hoe Limburg op demografisch vlak zal evolueren tegen 2040.

  / bevolking / 559153 kB

 • Vlucht van Limburgse twintigers naar buiten de provincie?

  Cijferdossier maart 2020 // In welke mate verlaten Limburgse twintigers onze provincie? De redenen - bv. omdat ze na hun studies niet meer terugkeren naar Limburg of omdat ze zich voor hun job buiten de provincie vestigen - zijn niet in kaart te brengen op basis van bevolkingsstatistieken, maar in dit dossier schetsen we wel in welke mate er sprake is van een vlucht van Limburgse twintigers naar buiten de provincie.

  / bevolking / 349 kB