Een ogenblik geduld a.u.b.

NIEUWS // Online platform Limburg in cijfers zit in een nieuw kleedje

door Hing Cheung Li

Het online platform Limburg in cijfers zit in een nieuw kleedje. Via de vernieuwde website heb je toegang tot cijfers, rapporten en dossiers over de situatie in Limburg en alle Limburgse gemeenten. Een handig instrument voor wie cijfers nodig heeft in het kader van beleidsplanning.

27 november 2019

Vernieuwde website limburg.incijfers.be

Limburg in cijfers is voor lokale besturen en andere organisaties al meerdere jaren hét online platform met een dashboard en een databank. Via het dashboard kreeg je zicht op kerncijfers en werd je toegeleid naar de databank met uitgebreide cijfers en gemeentelijke rapporten.

De website van Limburg in cijfers werd nu vernieuwd. Op de startpagina vind je de drie meest recente nieuwsberichten en daaronder de thema’s waarover er cijfers beschikbaar zijn. In het menu bovenaan vind je een hyperlink naar een pagina met alle nieuwsberichten. Verder kan je er navigeren naar een pagina met online rapporten, die de meest actuele cijfers automatisch oproepen uit de databank en op te roepen zijn voor elke gemeente of provincie. Ook is er een hyperlink naar cijferdossiers die bepaalde cijfers uit de databank samenbrengen, uitdiepen en duiden, telkens als pdf te downloaden. Tot slot kan je in het menu bovenaan verder klikken naar de pagina info & contact én naar de databank.

Vijf Vlaamse Provincies werken samen aan provincies.incijfers.be

De diensten Data & Analyse van de vijf Vlaamse provincies werkten al enige tijd samen aan één dashboard en één databank met cijfers over alle Vlaamse gemeenten. Daarom is de vernieuwde website van Limburg in cijfers vanaf nu verbonden met het dashboard en de databank van provincies.incijfers.be.

Klik je in Limburg in cijfers op de hyperlink naar de databank, dan kom je terecht in de databank provincies.incijfers.be, waar je zelf cijfers uit de databank kan selecteren. Klik je in Limburg in cijfers op een thema, dan navigeer je naar de kerncijfers over dat thema in het dashboard van provincies.incijfers.be. Klik je in Limburg in cijfers op één van de rapporten op de rapportenpagina, dan selecteer je een gebied en een vergelijkingsgebied waarvoor je dat rapport wil opvragen in de databank provincies.incijfers.be.

Cijfers in functie van beleidsplanning op tal van domeinen

Met de vernieuwde website limburg.incijfers.be en via de link met provincies.incijfers.be willen we verder inzetten op het gebruiksvriendelijk ontsluiten van cijfers voor iedereen die bezig is met omgevingsanalyses in het kader van beleidsplanning. Verder blijven we inzetten op cijferdossiers en analyses op maat van Limburg.

Via de vernieuwde website zijn op dit ogenblik cijfers beschikbaar over volgende thema’s: bevolking, nationaliteit & herkomst, gezinnen, wonen, onderwijs, werken, economie, landbouw, detailhandel, armoede, gezondheid, ouderenzorg, veiligheid, klimaat en mobiliteit. We engageren ons om het cijferaanbod de komende jaren stapsgewijs uit te breiden.

Meer info                     

Verken de vernieuwde website van Limburg in cijfers via limburg.incijfers.be. Je kan Limburg in cijfers ook op de voet volgen via Twitter. Wil je je abonneren op nieuws over Limburg in cijfers? Ga dan naar de pagina op limburg.be, vul je e-mailadres in, vink kaarten en cijfers aan als rubriek en klik op inschrijven.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Wil je dat we je wegwijs maken? Is er iets dat je niet terugvindt? Mail dan naar dataenanalyse@limburg.be of bel naar 011 23 72 35.