Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Vernieuwd rapport wonen beschikbaar

door Koen Snyers

Via limburg.incijfers.be is er sinds kort een vernieuwd en uitgebreider rapport wonen beschikbaar. Uiteraard is ook dit rapport op te vragen voor elke Limburgse gemeente.

18 oktober 2021

Uitbreiding van het bestaande rapport wonen

Er was al langer een rapport wonen beschikbaar via limburg.incijfers.be. Het vroegere rapport werd zopas echter vernieuwd en uitgebreid met meer en andere cijfers. Nieuwe onderdelen in het rapport zijn onder meer de cijfers over het gemiddeld E-peil van afgewerkte nieuwbouwwoningen, plus cijfers over enkel Vlaamse woonpremies. Een andere belangrijke wijziging in het rapport is de bron voor de telling van de woongelegenheden: deze data zijn in het vernieuwde rapport afkomstig van het kadaster. Verwerking van de gegevens uit die bron levert cijfers op zoals woningtype, woonfunctie en grootte van de woongelegenheden. 

Verder zijn in het rapport kerncijfers over inwoners en huishoudens terug te vinden, cijfers over de bebouwingsgraad, cijfers over de verkoopprijzen, cijfers over huurders/eigenaars en cijfers over sociale huisvesting.

Download het rapport online

Je kan dit rapport wonen bekijken en downloaden via de rubriek wonen van de Rapportenpagina hier op limburg.incijfers.be. Het rapport is beschikbaar op gemeentelijk en provinciaal niveau. Op de rapportenpagina klik je verder naar het rapport, vervolgens kies je een gebiedsniveau (gemeente of provincie), je selecteert het gewenste gebied plus het gewenste vergelijkingsgebied. 

Update cijfers Rijksregister

We geven ook nog mee dat de gegevens van het Rijksregister de voorbije week een update kregen. Dat betekent dat het merendeel van de cijfers uit de rubrieken bevolking, gezinnen plus nationaliteit & herkomst in de achterliggende databank nu van 1 januari 2021 zijn.

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".