Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Nieuwe rapporten met cijfers beschikbaar

door Koen Snyers

Via limburg.incijfers.be zijn enkele nieuwe rapporten beschikbaar over de thema's bevolking, gezinnen en nationaliteit & herkomst. De rapporten zijn bovendien raadpleegbaar op verschillende gebiedsniveaus.

28 mei 2020

Rapporten met vooral cijfers uit het Rijksregister

De nieuwe rapporten maken vooral gebruik van cijfers uit het Rijksregister. De steekkaart bevolking is er al langer, maar sinds kort zijn er de nieuwe rapporten cijfers bevolking opgelijst, cijfers huishoudens opgelijst en het nieuwe rapport nationaliteit & herkomst.
De rapporten cijfers bevolking opgelijst en cijfers huishoudens opgelijst bevatten een ruime set van demografische indicatoren en indicatoren over huishoudens op gemeentelijk niveau, ook op te vragen voor een buurt, een wijk of een deelgemeente.
Het rapport nationaliteit & herkomst geeft zicht op: huidige nationaliteit, geboortenationaliteit en herkomst van de bevolking, herkomst naar leeftijd, herkomstnationaliteiten, herkomst bij werkenden, werkzoekenden en kansarmen, thuistaal in het onderwijs en herkomst bij vroegtijdige schoolverlaters. Het is te raadplegen op het niveau van statistische sector, wijk, deelgemeente, gemeente en provincie.

Raadpleeg de rapporten online

Je kan elk rapport online raadplegen via limburg.incijfers.be. Surf daarvoor naar de pagina rapporten, ga daar naar het thema bevolking, gezinnen of nationaliteit & herkomst en klik verder naar het rapport dat je wenst te bekijken.
In de rapporten cijfers bevolking opgelijst en cijfers huishoudens opgelijst kies je eerst je gemeente en een vergelijkingsgebied. Klik op de wijzig-knop (in het geel in het rapport zelf) en vervolgens op de niveau-knop om een rapport van een statistische sector, wijk of deelgemeente op te vragen. Gebruik het zoekvak om de juiste gebieden te vinden. Bij statistische sectoren kan je filteren op gemeente door de niscode van de gemeente in te tikken, bij wijken kan je zoeken op de naam van de gemeente.
Het rapport nationaliteit & herkomst is te raadplegen op het niveau van statistische sector, wijk, deelgemeente, gemeente en provincie. Ga naar het rapport en klik op de wijzig-knop om niveau, gebied(en) en vergelijkingsgebied(en) te kiezen. Indien je één gebied kiest, dan kan je vergelijken met een gebied van een bovenliggende gebiedsniveau. Als je twee gebieden kiest, dan worden deze naast elkaar gezet.

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".