Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Nieuwe, gemeentelijke omgevingsanalyse beschikbaar voor lokale besturen

door Koen Snyers

Nu een nieuwe beleidsperiode voor lokale besturen dichterbij komt, creëerden we een kwantitatieve omgevingsanalyse, door lokale besturen te gebruiken als input bij de voorbereiding en de opvolging van hun strategische beleidsplanning.

24 mei 2023
 

Omgevingsanalyse als mogelijke input voor meerjarenplanning


Met lokale verkiezingen in het verschiet komt er weer een nieuwe beleidsperiode aan. Als input voor lokale besturen creëerden we een uitgebreide, kwantitatieve omgevingsanalyse. Deze kan dienen als input bij de voorbereiding en de opvolging van de meerjarenplanning van lokale besturen.

Deze kwantitatieve omgevingsanalyse brengt heel wat relevante cijfers over tal van beleidsdomeinen samen en bestaat uit drie delen:

  • Deel één schetst de kenmerken van de bevolking en de huishoudens.
  • Deel twee gaat over het ruimtegebruik en het woon- en leefklimaat, met als thema’s: ruimte, wonen, klimaat, natuur, water, land- en tuinbouw en mobiliteit.
  • Deel drie behelst het leren, het werken en het verdienen met als thema’s: onderwijs, werk, inkomen en armoede, verblijfstoerisme en detailhandel. 
     

Raadpleeg de omgevingsanalyse voor jouw gemeente online


Je kan de nieuwe omgevingsanalyse raadplegen en downloaden via de rubriek omgevingsanalyse van de Rapportenpagina hier op limburg.incijfers.be. Het rapport is beschikbaar op gemeentelijk en provinciaal niveau. Op de rapportenpagina klik je verder naar het rapport, vervolgens kies je een gebied en het gewenste vergelijkingsgebied. 
 

Wat is er nog meer nieuw in de databank?
 

In de interprovinciale databank achter limburg.incijfers.be zijn er verder nog heel wat cijfers geactualiseerd de voorbije periode. Je leest het in de rubriek 'nieuw' in de mei-editie van de nieuwsbrief van Provincies in cijfers.
 

Meer weten?


Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".