Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Nieuw rapport met ruimtelijke cijfers beschikbaar

door Koen Snyers

Via limburg.incijfers.be is er nu een nieuw rapport met cijfers over het thema ruimte beschikbaar. Een handige tool om online op te vragen voor jouw gemeente en om ruimtelijke beleidsplannen mee te onderbouwen.

21 januari 2022

Een gloednieuw rapport

Rond het beleidsdomein ruimte zijn het afgelopen jaar steeds meer cijfers opgenomen in de databank. Recent is er ook een gemeentelijk rapport met ruimtelijke cijfers ontwikkeld, dat vanaf nu opvraagbaar is met de meest recente cijfers voor elke Limburgse gemeente. Met dit rapport bieden we relevant cijfermateriaal aan om het ruimtelijk beleid vorm te geven en te monitoren. Zo kunnen de gegevens uit dit rapport gebruikt worden om ruimtelijke beleidsplannen mee te onderbouwen.

In dit rapport komen volgende ruimtelijke kernbegrippen cijfermatig aan bod: open ruimte en ruimtebeslag, (toegankelijke) groene ruimte, bebouwingsgraad, verharding, bestemming van ruimte en leegstand.

Download het rapport online

Je kan dit rapport ruimte bekijken en downloaden via de rubriek ruimte van de Rapportenpagina hier op limburg.incijfers.be. Het rapport is beschikbaar op gemeentelijk en provinciaal niveau. Op de rapportenpagina klik je verder naar het rapport, vervolgens kies je een gebiedsniveau (gemeente of provincie), je selecteert het gewenste gebied plus het gewenste vergelijkingsgebied.

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".