Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Nieuw rapport met cijfers over bevolking en gezinnen

door Koen Snyers

Via limburg.incijfers.be is een nieuw rapport beschikbaar, met cijfers over de thema's bevolking en gezinnen. Het rapport is bovendien raadpleegbaar op verschillende gebiedsniveaus.

22 juni 2020

Rapport met cijfers uit het Rijksregister

Het nieuwe rapport maakt gebruik van cijfers uit het Rijksregister. Het rapport, dat cijfers bevat over de bevolking en de huishoudens, bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over de bevolking: het aantal inwoners, de loop van de bevolking door geboorte, sterfte en migratie, en ten slotte de bevolking naar leeftijd, geslacht, nationaliteit, herkomst en positie in het huishouden. Een tweede deel telt het aantal huishoudens. Eerst wordt een overzicht gegeven van het totaal aantal huishoudens en de evolutie daarvan. Daarna wordt ingegaan op de grootte en de types van die huishoudens. In een derde en laatste deel worden kernindicatoren over bevolking en huishoudens samengevat in een grafiek.

Raadpleeg het rapport online

Je kan het rapport bevolking en huishoudens raadplegen via limburg.incijfers.be. Surf daarvoor naar de pagina rapporten, ga daar naar het thema bevolking of gezinnen en klik verder naar het rapport. Je kan één of meer gemeenten of provincies kiezen en zelf de vergelijkingsgebieden aanpassen. Indien je één gebied kiest, dan kan je vergelijken met twee gebieden van bovenliggende gebiedsniveaus. Als je twee gebieden kiest, dan worden deze naast elkaar gezet. Kies je meer dan twee gebieden, dan worden ze samen als één gebiedsgroep beschouwd. Je kunt ook een gebied samenstellen op kaart.

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".