Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Nieuw rapport met arbeidsmarktcijfers

door Koen Snyers

Een nieuw rapport arbeidsmarkt bundelt de vele arbeidsmarktindicatoren uit de interprovinciale databank achter limburg.incijfers.be. Het rapport biedt cijfers in tabellen, grafieken en kaarten, met tekstduiding erbij, over de situatie en evolutie in jouw gemeente, vergeleken met de provincie of het gewest.

20 december 2022
 

Cijfers over aanbod / vraag op de arbeidsmarkt en woon-werkmobiliteit


Het nieuwe rapport arbeidsmarkt bestaat uit drie delen. Ten eerste focust het op het aanbod op de arbeidsmarkt en neemt de situatie van de inwoners op beroepsactieve leeftijd als uitgangspunt, om te beginnen naar geslacht en leeftijd en verder naar hun arbeidsmarktpositie (werkenden, werkzoekenden en niet-beroepactieven). Ten tweede wordt de vraag op de arbeidsmarkt in kaart gebracht, met cijfers over de loontrekkende tewerkstelling, de zelfstandigen en de vacatures. Ten derde wordt gekeken naar de woon-werkmobiliteit.
 

Raadpleeg het rapport en de arbeidsmarktcijfers online


Je kan het nieuwe rapport arbeidsmarkt raadplegen en downloaden via de rubriek economie van de Rapportenpagina hier op limburg.incijfers.be. Het rapport is beschikbaar op gemeentelijk en provinciaal niveau. Op de rapportenpagina klik je verder naar het rapport, vervolgens kies je een gebied en het gewenste vergelijkingsgebied.
Alle arbeidsmarktcijfers kan je ook terugvinden in de databank. Kerncijfers over het thema vind je terug in het dashboard werken. Dat bereik je door op de homepagina van limburg.incijfers.be op de tegel werken te klikken en in het dashboard je gemeente en een vergelijkingsgebied te selecteren.
 

Meer weten?


Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".