Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Actualisatie en uitbreiding van het rapport klimaat en energie

door Koen Snyers

Het rapport klimaat en energie, dat via limburg.incijfers.be voor elke Limburgse gemeente te raadplegen is, kreeg een grondige update.

18 oktober 2022
 

Extra cijfers in het rapport klimaat en energie


In het rapport klimaat en energie vind je de meest recente cijfers over de CO2-emissie en het energieverbruik per sector, en dit van 2011 tot en met 2020. Zo kan een gemeente die zich via het Burgemeestersconvenant engageerde om de CO2-emissie op het grondgebied te verminderen met 20% tegen 2020, zien of de doelstelling werd gehaald. Er is nu ook - op vraag van heel wat gemeenten - de mogelijkheid om een rapport aan te maken waarbij de uitstoot van mobiliteit op de snelwegen is weggelaten.

Het rapport bevat nu ook nieuwe cijfers over de aankoop van groene stroom (VREG) en het hoofdstuk mobiliteit werd aangevuld met gemeentespecifieke tabellen en figuren over het brandstoftype van de ingeschreven voertuigen (Statbel), het dominant vervoersmiddel voor woon-werkverkeer en de tevredenheid over de voet- en fietspaden en het openbaar vervoer (Gemeente- en stadsmonitor).

Helemaal nieuw is het hoofdstuk industrie en tertiaire sector met cijfers over het energieverbruik en de emissie per energiedrager (VEKA), het soort activiteiten in de gemeente (RSZ), ruimte voor bedrijvigheid (Statbel) en leegstand bij detailhandel (Locatus).
 

Raadpleeg het rapport en de cijfers over klimaat en energie


Je kan het geactualiseerde en vernieuwde rapport klimaat en energie raadplegen en downloaden via de rubriek klimaat van de Rapportenpagina hier op limburg.incijfers.be. Het rapport is beschikbaar op gemeentelijk en provinciaal niveau. Op de rapportenpagina klik je verder naar het rapport, vervolgens kies je een gebiedsniveau (gemeente of provincie), je selecteert het gewenste gebied plus het gewenste vergelijkingsgebied.

Alle cijfers over klimaat en energie kan je ook terugvinden in de databank. Kerncijfers over het thema vind je terug in het dashboard klimaat. Dat bereik je door op de homepagina van limburg.incijfers.be op de tegel klimaat te klikken en in het dashboard je gemeente en een vergelijkingsgebied te selecteren.
 

Meer weten?


Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".