Een ogenblik geduld a.u.b.

CIJFERDOSSIER // Hoe evolueert de Limburgse bevolking tegen 2040?

door Koen Snyers

Statistiek Vlaanderen publiceerde dit voorjaar de nieuwe bevolkingsprognosecijfers voor de periode 2020-2040. Met behulp van deze prognosecijfers bekijken we in een nieuw cijferdossier hoe Limburg op demografisch vlak zal evolueren tegen 2040.

12 juli 2021

Verdere ontgroening, vergrijzing en gezinsverdunning verwacht

De nieuwe bevolkingsprognosecijfers van Statistiek Vlaanderen zijn via limburg.incijfers.be uiteraard ook beschikbaar in de interprovinciale databank voor alle Limburgse steden en gemeenten. Dit nieuwe cijferdossier is gebaseerd op deze cijfers. Twee conclusies staan als een paal boven water: Limburg blijft de komende jaren ontgroenen en sterk vergrijzen plus de trend van gezinsverdunning zet zich verder.

Raadpleeg het cijferdossier online

Je kan dit cijferdossier downloaden via de pagina Dossiers. Wil je verder kijken welke detailcijfers er allemaal beschikbaar zijn over de prognosecijfers? Dat kan door hier op limburg.incijfers.be rechtsboven verder te klikken naar de databank en daar verder te navigeren naar de rubrieken bevolkingsvooruitzichten (in het thema bevolking) en huishoudensvooruitzichten (in het thema huishoudens).

Meer weten?

Heb je vragen bij dit cijferdossier? Heb je vragen over Limburg in cijfers? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.