Een ogenblik geduld a.u.b.

CIJFERDOSSIER // Een cijfermatig zicht op landbouw in Limburg

door Koen Snyers

Wat is de meest actuele stand van zaken op het vlak van landbouw in Limburg? En hoe evolueerde de landbouwbedrijvigheid de voorbije jaren in onze provincie? We bekijken het in dit cijferdossier.

17 juli 2020

De indicatoren en kengetallen op een rij

In dit cijferdossier trachten we zicht te krijgen op de evolutie en de situatie van de landbouwbedrijvigheid in Limburg via een reeks van indicatoren en kengetallen.
We kijken inhoudelijk achtereenvolgens naar kleine en gespecialiseerde landbouwbedrijven, de spreiding van de landbouwactiviteit op basis van het aantal landbouwbedrijven per km2 en de geregistreerde oppervlakte voor landbouwgebruik, de typering van de landbouwactiviteit, hoeveproducenten, zorgboerderijen en biologische landbouwbedrijven, de omzet van gespecialiseerde landbouwbedrijven, de omzet van gespecialiseerde bedrijven in het agrobusinesscomplex en de bruto toegevoegde waarde van bedrijven in het agrobusinesscomplex.
We focussen telkens op de situatie in en binnen Limburg volgens de meest recente cijfers, maar ook op de evolutie in de tijd, waarbij, waar mogelijk, ook vergeleken wordt met Vlaanderen.

Raadpleeg het cijferdossier online

Je kan dit cijferdossier downloaden via de pagina Dossiers. Wil je kijken welke cijfers en statistieken er nog meer beschikbaar zijn over het thema landbouw op Limburg in cijfers? Dat kan door naar de homepagina van limburg.incijfers.be te surfen en daar voor het thema landbouw te kiezen, of op de homepagina rechtstreeks verder te klikken naar de databank.

Meer weten?

Heb je vragen bij dit cijferdossier? Heb je vragen over Limburg in cijfers? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.