Een ogenblik geduld a.u.b.

CIJFERDOSSIER // De verkeersveiligheid in Limburg cijfermatig in kaart gebracht

door Koen Snyers

Hoe zit het met de verkeersveiligheid in Limburg (vergeleken met de andere Vlaamse provincies en Vlaanderen) en in de Limburgse gemeenten? En hoe evolueerde de verkeersveiligheid tussen 2015 en 2020? Op basis van de cijfers over verkeersongevallen van StatBel construeerden we een synthesemaat voor verkeersveiligheid met zeven indicatoren.

29 september 2021

Limburg scoort gemiddeld voor verkeersveiligheid in de Vlaamse context

In dit cijferdossier belichten we de verkeersveiligheid met behulp van zeven indicatoren: één algemene indicator over het aantal verkeersongevallen met letsel, drie indicatoren over de verkeersongevallen naar type verwonding en drie indicatoren over de slachtoffers van verkeersongevallen naar type verwonding. We bespreken de indicatoren eerst apart, maar om een overkoepelend beeld te schetsen, brengen we de indicatoren ook samen in een synthesemaat.

Een belangrijke conclusie uit dit cijferdossier is deze: in 2020 scoort Limburg op het vlak van verkeersveiligheid gemiddeld vergeleken met Vlaanderen. Dat is een positieve evolutie vergeleken met 2015, toen Limburg nog negatiever scoorde dan Vlaanderen.

Raadpleeg het cijferdossier online

Je kan dit cijferdossier downloaden via de pagina Dossiers. Wil je verder kijken welke detailcijfers er allemaal beschikbaar zijn over verkeersveiligheid? Dat kan door hier op limburg.incijfers.be rechtsboven verder te klikken naar de databank en daar verder te navigeren naar de rubriek veiligheid en daar naar de deelrubriek veiligheid in het verkeer.

Meer weten?

Heb je vragen bij dit cijferdossier? Heb je vragen over Limburg in cijfers? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.