Een ogenblik geduld a.u.b.

CIJFERDOSSIER // De diversiteit van de Limburgse bevolking zet zich door in de gezinssamenstelling

door Koen Snyers

Als we naar de herkomst kijken, wordt de Limburgse bevolking steeds diverser. Die diversiteit van de bevolking zet zich ook door in de samenstelling van de gezinnen. Dat blijkt uit de cijfers over de herkomsttypes van de private huishoudens. Lees het allemaal in een nieuw cijferdossier.

6 maart 2023
 

De indicatoren uit het cijferdossier


In een eerste deel van dit cijferdossier kijken we naar de diversiteit van de bevolking op het vlak van herkomst. Dat doen we in eerste instantie met een algemene indicator: het aantal inwoners met een niet- Belgische herkomst, opgesplitst in EU-herkomst en herkomst buiten de EU, telkens als percentage ten opzichte van de totale bevolking. In tweede orde belichten we EU-herkomst en herkomst buiten de EU meer in detail naar (groepen van) herkomstlanden, telkens als percentage ten opzichte van de totale bevolking.

In een tweede deel focussen we op de samenstelling van private huishoudens naar herkomsttypes. Dat doen we door in te zoomen op twee herkomsttypologieën van private huishoudens. Naargelang de typologie onderscheiden we vier of zes verschillende herkomsttypes. Daarbij kijken we in welke mate de huishoudens bestaan uit leden van één en dezelfde herkomst of van verschillende herkomst. 
 

Raadpleeg het cijferdossier online


Je kan dit cijferdossier downloaden via de pagina Dossiers. Wil je verder kijken welke cijfers en statistieken er allemaal beschikbaar zijn over het thema bevolking, herkomst en/of gezinnen op Limburg in cijfers? Dat kan door naar de homepagina van limburg.incijfers.be te surfen en daar op het betreffende thema verder te klikken naar de dashboardpagina met kerncijfers, ofwel door rechtsboven op deze website verder te klikken naar de databank en in de databank verder te navigeren in de betreffende thema's. Verder zijn er via deze website ook gemeentelijke rapporten beschikbaar via de rapportenpagina.
 

Meer weten?


Heb je vragen bij dit cijferdossier? Heb je vragen over Limburg in cijfers? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.