Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  CIJFER VAN DE WEEK // 43% van totale oppervlakte in Limburg gebruikt voor landbouw

  In 2018 werd in Limburg 43% van de totale oppervlakte gebruikt voor landbouw. Tien jaar eerder lag dat percentage precies even hoog. Hoe evolueerde het percentage van de totale oppervlakte gebruikt voor landbouw per gemeente tussen 2008 en 2018?

 • -

  CIJFER VAN DE WEEK // Energieverbruik bij huishoudens daalde tussen 2011 en 2017

  Tussen 2011 en 2017 lag het energieverbruik bij huishoudens in Limburg nooit lager dan in 2017. In Limburg is de daling t.o.v. het jaar 2011 sterker dan in heel Vlaanderen.

 • -

  Vernieuwd gemeentelijk rapport met veiligheidscijfers online

  Het gemeentelijke rapport met veiligheidscijfers dat al enige tijd online beschikbaar was, werd onlangs vernieuwd. Bovendien kregen de veiligheidscijfers in de databank recent een update. De meest actuele cijfers zijn nu die van de loop van 2018.

 • -

  Online platform Limburg in cijfers zit in een nieuw kleedje

  Het online platform Limburg in cijfers zit in een nieuw kleedje. Via de vernieuwde website heb je toegang tot cijfers, rapporten en dossiers over de situatie in Limburg en alle Limburgse gemeenten. Een handig instrument voor wie cijfers nodig heeft in het kader van beleidsplanning.

 • -

  CIJFER VAN DE WEEK // 1,3% van de Limburgse verkeersslachtoffers is een e-biker

  In 2018 telt Limburg 4.031 verkeersslachtoffers met letsel. Daarvan is 1,3% een e-biker, liefst 56,7% is een bestuurder of inzittende van een personenwagen.

 • -

  Een maatschappelijke blik op de situatie in Limburg op basis van kerncijfers

  In een uitgebreid cijferdossier werpt de dienst Data & Analyse een blik op de maatschappelijke situatie in Limburg met behulp van kerncijfers, die vanuit een visie samengebracht worden in verschillende synthesematen. De synthesematen laten toe een globaal en samenvattend beeld te schetsen, de aparte indicatoren helpen ons in te zoomen op details.