Een ogenblik geduld a.u.b.

DATABANKNIEUWS // Jaarlijkse update van alle cijfers met Rijksregister als bron

door Koen Snyers

Vorige week kregen alle cijfers die het Rijksregister als bron hebben, een update in de databank. De meest recente bevolkingscijfers in de databank zijn nu van 1 januari 2020.

9 september 2020

Cijfers over drie thema's geüpdatet

Met de jaarlijkse update van cijfers uit het Rijksregister worden in één klap cijfers over drie thema's in de databank geüpdatet: bevolking, nationaliteit / herkomst en gezinnen / huishoudens. Voor alle cijfers is er nu een tijdreeks van 1990 t.e.m. 2020 beschikbaar. De meest recente cijfers zijn nu van 1 januari 2020, behalve die over de loop van de bevolking, die uiteraard betrekking hebben op de loop van 2019.

Al deze cijferreeksen zijn bovendien ook beschikbaar op een lager dan gemeentelijk niveau: op het niveau van de zogenaamde statistische sectoren, van wijken en van deelgemeenten.

Raadpleeg de cijfers via limburg.incijfers.be

Wil je de cijfers online raadplegen? Dat kan op verschillende manieren.

  • Wil je de kerncijfers per thema bekijken voor jouw gemeente? Surf dan naar de startpagina van limburg.incijfers.be en klik daar op het thema bevolking, gezinnen of nationaliteit & herkomst om kerncijfers over jouw gemeente te bekijken in het dashboard van provincies.incijfers.be.
  • Wil je de meest recente gegevens over de thema's bevolking, gezinnen of nationaliteit & herkomst meteen gebundeld raadplegen in de vorm van een rapport voor je gemeente? Ga dan naar de rapportenpagina, kies het gewenste rapport en selecteer je gemeente.
  • Wil je zelf gedetailleerde cijfers selecteren? Klik dan verder naar de databank provincies.incijfers.be, via de link rechts bovenaan in het menu hier op limburg.incijfers.be. In de databank kan je binnen de thema's bevolking, huishouden en nationaliteit & herkomst de gewenste cijfers, de gewenste gemeente, eventuele opsplitsing naar een lager gebiedsniveau, de gewenste jaartallen en de gewenste presentatievorm selecteren. Heb je je selectie van presentaties gemaakt, dan kan je die exporteren of delen.

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over limburg.incijfers.be? Abonneer je dan, als je dat nog niet deed, op ons nieuws: vul je e-mailadres in, vink "kaarten en cijfers" aan en klik op "inschrijven".