Een ogenblik geduld a.u.b.

CIJFERDOSSIER // De mobiliteit van de Limburger in kaart op basis van de Stads-/gemeentemonitor

door Koen Snyers

Hoe zit het met de mobiliteit van de Limburger? Om deze vraag te beantwoorden, maken we gebruik van de mobiliteitsindicatoren uit de Stads-/Gemeentemonitor van 2020.

19 september 2022
 

Korte inhoud
 

In dit cijferdossier werpen we een blik op de mobiliteit van de Limburger, vergeleken met die van de Vlaming. Als bron hanteren we de mobiliteitsindicatoren uit de Stads-/Gemeentemonitor van 2020, gerealiseerd door het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid.

Deze mobiliteitsindicatoren zijn gebaseerd op een bevraging van een (representatieve) steekproef van burgers uit elke gemeente. Voor de cijfers van Limburg ontbreekt alleen de gemeente Herstappe, omwille van een te kleine steekproef.

In de bevraging werd gepeild naar de mening van de burgers over de infrastructuur en het mobiliteitsaanbod, naar kenmerken van het woon-werkverkeer, naar het bezit van vervoersmiddelen in het gezin, naar het duurzaam verplaatsingsgedrag voor korte afstanden en naar het verplaatsingsgedrag in de vrije tijd. Dit zijn meteen ook de vijf onderdelen van dit cijferdossier.
 

Raadpleeg het cijferdossier online
 

Je kan dit cijferdossier downloaden via de pagina Dossiers. Wil je kijken welke cijfers en statistieken er nog meer beschikbaar zijn over het thema mobiliteit op Limburg in cijfers? Dat kan door naar de homepagina van limburg.incijfers.be te surfen en daar voor het thema mobiliteit te kiezen, of op de homepagina rechtstreeks verder te klikken naar de databank.
 

Meer weten?
 

Heb je vragen bij dit cijferdossier? Heb je vragen over Limburg in cijfers? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.